Jabłka łąckie
![](/storage/covers/img-6Jo9OLLy2pI8vo.jpg)
Jabłka łąckie
Jabłko Łąckie to specjalna odmiana jabłka zbierana z jabłoni, które rosną na terenie Kotliny Łąckiej w Polsce. Jabłka te są bardzo soczyste, mają ładny, czerwony kolor, mocny zapach i są trochę kwaśne, co daje im wyjątkowy smak.
„Jabłko łąckie z masłem orzechowym”
Składniki:
- 1 Jabłko Łąckie,
- 2 łyżki masła orzechowego,
- Garść rodzynek,
- Garść orzechów,
- Garść nasion.
Przygotowanie:
Poproś dorosłego o przekrojenie jabłka na ćwiartki i usunięcie gniazd nasiennych. Posmaruj każdy kawałek jabłka masłem orzechowym. Posyp kawałki jabłka rodzynkami, orzechami i nasionami. Ułóż kawałki jabłka na talerzu i ciesz się przekąską!
Smacznego!