Jabłka łąckie

Jabłka łąckie



Jabłko Łąckie to specjalna odmiana jabłka zbierana z jabłoni, które rosną na terenie Kotliny Łąckiej w Polsce. Jabłka te są bardzo soczyste, mają ładny, czerwony kolor, mocny zapach i są trochę kwaśne, co daje im wyjątkowy smak.

Jabłko łąckie z masłem orzechowym” 

Składniki:

  • 1 Jabłko Łąckie,
  • 2 łyżki masła orzechowego,
  • Garść rodzynek,
  • Garść orzechów,
  • Garść nasion.

Przygotowanie

Poproś dorosłego o przekrojenie jabłka na ćwiartki i usunięcie gniazd nasiennych. Posmaruj każdy kawałek jabłka masłem orzechowym. Posyp kawałki jabłka rodzynkami, orzechami i nasionami. Ułóż kawałki jabłka na talerzu i ciesz się przekąską! 

Smacznego!