Bryndza podhalańska

Bryndza podhalańska
Bryndza podhalańska to miękki ser owczy z Tatr. Jest bardzo znany i ma długą tradycję, o której wspomina się nawet w książkach i dawnych zarządzeniach. To pyszny i wyjątkowy ser, którego warto spróbować!
„Kanapki z bryndzą podhalańską i warzywami”
Składniki:
- Pieczywo (np. Bułki lub chleb),
- Bryndza,
- Pomidor,
- Ogórek,
- Papryka,
- Sałata,
- Szczypiorek.
Przygotowanie:
Pokrój pieczywo na kromki, a pomidora, ogórka i paprykę na cienkie plasterki - możesz poprosić kogoś dorosłego o pomoc. Posmaruj każdą kromkę pieczywa bryndzą. Na posmarowane bryndzą pieczywo połóż plasterki warzyw i liście sałaty. Posyp kanapki drobno posiekanym szczypiorkiem.
Kanapki są gotowe do jedzenia!
Smacznego!