Bryndza podhalańska

Bryndza podhalańska



Bryndza podhalańska to miękki ser owczy z Tatr. Jest bardzo znany i ma długą tradycję, o której wspomina się nawet w książkach i dawnych zarządzeniach. To pyszny i wyjątkowy ser, którego warto spróbować!

„Kanapki z bryndzą podhalańską i warzywami” 

Składniki: 

  • Pieczywo (np. Bułki lub chleb),
  • Bryndza,
  • Pomidor,
  • Ogórek,
  • Papryka,
  • Sałata,
  • Szczypiorek.

Przygotowanie:

Pokrój pieczywo na kromki, a pomidora, ogórka i paprykę na cienkie plasterki - możesz poprosić kogoś dorosłego o pomoc. Posmaruj każdą kromkę pieczywa bryndzą. Na posmarowane bryndzą pieczywo połóż plasterki warzyw i liście sałaty. Posyp kanapki drobno posiekanym szczypiorkiem.

Kanapki są gotowe do jedzenia!

Smacznego!